16 september 2011

BOERENZAKDOEKENSCHORT!

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik er al een tijdje tegen aan zat te hikken, maar ik ben  er dan toch aan begonnen in de vakantie. Dit schort voor Jenette van Goor, van de fourniturenkraam op de woensdagmarkt hier in Zwolle zuid en op de vrijdagmarkt in het centrum van Zwolle.
zij vroeg mij of ik een schort voor haar wilde maken. En dan gevoerd met theedoeken van de Zeeman. Mooi geblokt, fijne katoenen kwaliteit. Daar kan je lekker je handen aan afvegen. Eigenlijk wilde ze er graag ook zakken op, maar dat zag ik niet zitten, want ik wilde het motief van de zakdoek bewaren. Die is zo mooi! Maar goed, van de reststukjes kon ik toch mooi nog een zakje knippen wat precies o een plaats zou komen om er toch zakjes van te maken. Zien jullie ze? Het zijn er twee! Top gelukt dan toch? Ze wilde er geen poespas op, maar ik heb er toch een klein lintje op gemaakt en ook een klein borduurtje. Helemaal naar mijn stijl! hahaha! Sorry Jenette!
Hij waas bedoelt voor aan de kraam, maar goed, ik geloof dat hij nu ergens thuis hangt? Jenette heeft hem zelf maar in gebruik genomen!
Maar kan je zien, die tas, de BOERENZAKDOEKENTAS, de BOERENZAKDOEKENHARTJES en dat maakt dan toch wel een hele eigen stijl!
Ik vond hem uiteindelijk toch heel leuk om te maken! Jenette, veel plezier ervan!
groetjes,

2 opmerkingen:

Collie-Collie zei

De zakken zijn perfect "weggewerkt", de stof loopt mooi door. Zou ik op dezelfde manier hebben gedaan, anders is het zo zonde van het motief!

Hahaha, wel een bak dat hij nu niet aan de kraam hangt, maar bij haar aan het haakje in de keuken!

Groetjes en een fijn weekend, Collie

Els zei

Het is een geslaagde schort, ook zonde om op een kraam te hangen! De geblokte theedoeken passen er goed bij.