26 maart 2011

De 5e dag van de juffen workshops!
Dit is de enalaatste dag.... het einde komt in zicht....:-( Hierna nog 1 dag en dan zijn we "klaar". Al geloof ik er niet in dat deze groep klaar zal zijn, want we kunnen er geloof ik zo nog een heel aantal achter plakken. Alleen zal de thuissituaties daar niet allemaal blij mee zijn. Maar we zijn zo'n fijne club bij elkaar! Zo leuk. En dat inspireerde elkaar allemaal. Mooi om te zien en ook mooi om daar de "JUF" over te zijn. Dan zijn deze juffen even juf af en dan ben ik "opperjuf" hahaha.
En weer zijn er super dingen gemaakt.
De bovenste foto is een deel van een laptopsleeve. Hij is gemaakt van paars fleece met daarin een oranje rits en oranje, lime groene accenten. Ik vond het bloemetje zo leuk!!! Ze zag dat ik met dit bloemetje bezig was voor een broche voor Robin, dus is deze juf zelf weer aan de slag gegaan met de haaknaald en heeft ze meteen blaadjes leren haken. En een dubbellaags bloemetje. Het resultaat mag er gewoon weer zijn.
De foto eronder is het begin van een taartentas, die op de foto eronder geshowd wordt. Deze juf heeft als hobby meer dat ze overheerlijke taarten kan bakken. En dat de workshop taarten maken, die ze afgelopen dinsdag heeft gevolgd ook zeer geslaagd was. Al is het dan wel weer erg jammer dat we er niets van mee krijgen, ik vind het zo moeilijk haar te geloven dat ze ook daadwerkelijk lekker zijn ;-). Moet toch wel een keertje uit te vinden zijn! Maar goed, ze heeft nu een taartentas, dus nu kan ze hem ook gewoon een keertje makkelijk meenemen. Daar heeft ze vast en zeker op gewacht.
Dam zien we een oud (ongeveer 15 jaar) prehistorisch theepotje, met muts en mandje...... (grapje). En deze theejuf zoekt een nieuwe theemuts voor op haar theepot. En aangezien ze nogal van de matrouska's is wordt het een kleinere versie van die ze op haar eigen gemaakte memobord, ook heeft. Deze poppetjes passen gewoon in elkaar, net als de echte reeks matrouska's! Helaas is hij nog niet afgekomen, maar het is ook heel veel werk om te appliceren. Maar de volgende keer dan komt hij zekers af. Dus dan zullen jullie het hele resultaat zien.
En als laatste zien we een tas die deze juf voor gebruik van plat liggende A 4tjes nodig heeft. Ze krijgt inde smiezen hoe dingen moeten werken en de logica, maar ook de volgorde, dus met het inzicht gaat het helemaal goed komen. Ik heb van de stof die ze uitgekozen had ook de jurk laten zien die ik voor toen nog Indy heb gemaakt. Het is gewoon soms raar om te zien dat je van dezelfde stof een totaal ander beeld van hebben. Deze tas heeft als verfijning een leuke afstekende kleur hengels. En helaas is ook deze tas niet afgekomen, maar de volgende keer ook van deze tas het resultaat.

Dus op naar de laatste dag, dat is 16 april. als je wilt zien hoe alles afkomt en de eindresultaten dan wilt bewonderen, houd mijn blog in de gaten!!!

Groetjes,

2 opmerkingen:

Anoniem zei

En de taartendoos past in de tas :) hulde! Ik vond het weer super gezellig Hannie! Dank je wel!

Anoniem zei

Hoi Hannie!
De taartendoos past in de tas! Super! Ik vond het wederom gezellig gister! Ik zal kijken wat ik kan doen ivm taart voor de 16e...maar ik beloof niks ;) haha.
Fijne zondag nog!
Groetjes Suzanne