12 maart 2011

DAG 4; Juffen workshop!!!

Hallo Allemaal,

Dit is al weer dag nummer 4 geweest, ik ben moe maar weer helemaal voldaan. En de werkstukken die gemaakt worden zijn ook super!
Eerst zijn de poefen die thuis afgemaakt zijn geshowd, maar ook vandaag is er aan een poef gewerkt. Helemaal leuk. Er wordt geleerd om te kijken hoe je stofjes met elkaar kan matchen en hoe combinaties gemaakt worden, of soms misschien wel gebroken, maar als ze tot die ontdekking komen, dan wordt het gelukkig ook niet gemaakt.
Een van de dames kwam met een super mooi stofje aanzetten en hier wilde ze een sjaal van maken, ze heeft de naai technieken nog niet helemaal in de vingers. Voordat ze bij me kwam had ze nog nooit op een naaimachine gewerkt. En dan nu, zo'n SUPER mooi resultaat! Leuk joh!!! Lekker vrolijk!
En dan is er ook nog een vrolijke krans gemaakt, met mooie frisse kleuren. Hij is nog niet helemaal af, er komt nog een poppetje bij, maar die maakt ze er thuis op. Hierbij laten we zien wat er met materialen gespeeld kan worden en die kransen omwikkelen, dat is natuurlijk kinderwerk. Nu mogen de budgetten van de scholen ook qua knutselmaterialen omhoog :-)
De volgende juf heeft vandaag twee vlaggenlijnen in elkaar geknutseld. Een jongens lijn en een meiden lijn. De meidenlijn heeft rood, aqua en lime maar ook nog een mooie bewerkte stof waar al deze kleuren in terug komen! Helaas niet op de foto gezet, maar wat ze daar weer voor iets leuks mee heeft gedaan is dat tussen ieder vlaggetje een gehaakt bloemetje gezet wordt. in de kleuren rood, aqua en groen!
En twee andere juffen zijn van start gegaan met de drieluiken. Het doel hiervan is ook weer met verschillende materialen werken en ook de technieken die hierbij gebruikt worden. Een van de twee maakt het een beetje in de PIP stijl met het thee thema, een theepot, een theekopje en een cupcake gaan er ook nog komen! En dan worden ze boven elkaar gehangen. De andere juf heeft als thema strand en zee. En hier komt een vuurtoren op en een boot en een zeehondje! Een volgende keer kunnen jullie deze bewonderen, dan zal ik weer een blogje maken!
Tot voor nu bedankt voor de leuke dagen!!! Nog twee te gaan! En weer met leuke ideetjes!

Liefs,

3 opmerkingen:

Collie-Collie zei

Wat een leuke dingen maken de juffen. Ik vind die 3D-theepot geweldig op de drieluik. Sjaal vind ik ook super geworden inderdaad prachtige stofjes.

Een heel fijn weekend, Collie

frunnik zei

Wat ziet het er onzettend leuk uit allemaal.

Groetjes Arjanne

Astrid van Roij-de Vries zei

Hallo hannie,

Wat een leuke dingen maak je allemaal. Zeer inspirerend en ik zal dan ook zeker nog eens op je blog komen kijken.
Groetjes astrid
www.dushisatelier.blogspot.com