18 maart 2011

Haakworkshop in Zwolle geslaagd!!!

Hoi allemaal,

Mijn eerste haakworkshop thuis gegeven is een feit! En ik heb genoten!!! Heerlijk om te doen. Ik ben gelukkig klein gestart, maar het was en leuk en het mooiste....... ook hier zijn de dames met een rozet en 3 gehaakte bloemetjes naar huis gegaan. Met een kleine bagage aan informatie om verder te kunnen. Haken is een kwestie van oefenen, veel oefenen en veel doen, en uithalen en weer over doen.

Een van de dames, ze is er zelfs 20 minuutjes voor onderweg geweest om naar me toe te komen) had een boekje gekocht en wilde zelf aan de slag. Uiteindelijk was ze gestopt bij de tekst. You Tube kwam er aan te pas, maar ook dat bood geen bevredigend resultaat. Dus hup, Hannie mailen dat ze kwam en ja hoor. Iets voor half 10 was ze er. Haar heb ik uitgelegd hoe je het beste de haaknaald kan vasthouden en ook hoe je de draad moet begeleiden naar je haakwerk.
Dit had ze snel onder de knie. Af en toe gleed ze naar haar oude gewoonte af, maar dat is natuurlijk niet erg. Ze gaat uiteindelijk toch haar eigen stijl van vasthouden creren. En dat is ook goed, dat werkt het relaxed. En toen zijn we begonnen met de lossen en die lossen tot een cirkel maken en dan de vasten en halve vasten, uiteindelijk een stokje en nog een stokje. Hup, ze was klaar vooreen bloemetje. Het eerste bloemetje was twee kleurig en met 3 blaatjes, een viooltje dus. Het 2e bloemetje was uit 1 kleur en had 4 blaadjes en het laatste bloemetje ook. 3 bloemetjes in twee uur. Ik ben er trots op.

De andere dame was al een wat meer ervaren haakster. Ook zei wilde een bloem haken, maar dan liever een gelaagde bloem. Ook daar zijn meerdere vormen voor, dus ik heb haar een van deze vormen uitgelegd en nu heeft ze een 3 laags gehaakte bloem gemaakt in 2 kleuren! Helemaal leuk. Deze dame had een heel andere manier van vasthouden, dat had ze van haar oma geleerd, dat kon je ook wel zien, heel grappig. De manier van relaxed de haaknaald vasthouden en zo. Ik heb hier gewoon helemaal niets aan veranderd. Dat kan gewoon niet, want het is niet fout wat ze deed en dan moet je van haakstijl veranderen.... niet doen!!! Gewoon van genieten. En hoe makkelijk ze het deden, af en toe kwam het puntje van de tong nog naar buiten, maar goed, dat is helemaal niet erg!

Voor iedereen die geïntereseerd is, op 1 en 2 april is het landelijk haak en breidag voor het goede doel, Stichting Pink Ribbon, in Nieuwegein. Deze dag met haakworkshop bij mij thuis zit helaas al vol, maar er zijn meerdere dagen al bekend die je kan reserveren. Zit er een datum tussen dat je niet kan, maar je wilt wel, mail me dan even,d an kan ik kijken of we er samen uit kunnen komen om een workshop te plannen. Ik wil je graag helpen om te leren haken!
Liefs,

7 opmerkingen:

Mirella zei

Leuk dat het zo geslaagd was. Misschien moet ik ook maar een lesje volgen bij je ;-) het lukt mij echt niet hoor, lapjes gaat goed maar rond haken en bloemen.. aahhh... neeee...

José zei

Gefeliciteerd met je eerste workshop thuis! Ik weet hoe leuk het is. Veel succes met de workshops op de breidagen. Ik ben er ook, maar volg een workshop ests breiwerk. Wie weet tot ziens!
Groetjes
José

Terray zei

Ach en ik dacht dat het een workshop voor kinderen was....ga je vaker deze workshops doen, dan hoop ik nog een xtje bij je te kunnen komen haken!

Liefs
Tertia

Hannie Mars zei

Hoi Mirella,

Gezellig hoor als je komt! Je bent welkom! Enne dat is toch nog wel een ritje wat te doen is toch? Ik help je wel met een basis bloem en dan kan jij zo verder uitwerken!!! mail me maar als je wilt komen! je bent al wel op de goede weg met het oefenen! Dat zo doorzetten! En uit proberen!

Groejtes Hannie

Hannie Mars zei

Hoi Josè,

Ik doe het op die dat thuis, ik zit niet in N'gein. Maar het idee erbij is super natuurlijk! Ik houd het wel in stand!

Groetjes Hannie

Hannie Mars zei

Hoi Tertia!

Je bent van harte welkom hoor, mail me maar voor een datum, meestal kan ik op de vrijdag. maaar we zullen even prive mailen, ok! Is voor volwassenen!

Groetjes Hannie

Hannie Mars zei

Hoi Tertia!

Je bent van harte welkom hoor, mail me maar voor een datum, meestal kan ik op de vrijdag. maaar we zullen even prive mailen, ok! Is voor volwassenen!

Groetjes Hannie