29 augustus 2011

Kleintjes worden groot!

Hoi Allemaal,

Weten jullie nog van het KONIJNEN VERHAAL??? Hier te lezen!
En hier zie je hoe groot ze nu al zijn geworden! Fijn niet, maar ja... dit verhaal heeft wel een vervelend staartje. Er is er eentje doodgegaan, deze hebben we achter de school in de tuin begraven. Op deze begrafenis zijn ik geloof wel 40 konijnen nu gekomen, die huppelen nu allemaal vrolijk rond daar op het grasveld tussen de school. ( ze zijn daar los gelaten en tja... het is natuurlijk bij de konijnen af, als jullie begrijpen wat ik bedoel!, draagtijd is 4 weken en daarna is moeder meteen weer vruchtbaar, inteelt en noem maar op!!!)
Maar goed, terug naar boven het dakterras waar onze overige jonkies prinsheerlijk in het nest lagen. Wij nog eens tellen, naar mate ze groter werden en ja hoor, we telden er toch echt weer 6! Robin aan papa "is hij er weer in terug gekropen?". Dat kan toch niet, dus nee, wij hebben ons met die hele kleintjes gewoon verteld! OK, wij hebben er dus nog steeds 6! Het probleem van welke naam er moest afvallen was verholpen! Meester Maarten mocht weer terug komen in het hok, hahaha!
Maar ja, en toen, vanmorgen weer even voeren natuurlijk! Gisteren niet geweest. En ja, wij tellen er toch echt maar 3! Waar zijn die overige 3? De konijntjes waren nu voor het eerst beneden in het hok, en ze zaten op hun kontjes en met de oogjes open! dus het is nu zover dat ze uit het nestje komen. Maar dan blijft het raadselachtig wat er met die overige 3 is gebeurt. We zagen nog wel iets, wat we hebben moeten verwijderen, dus het is wel duidelijk geworden. Heel jammer dat moeder natuur, soms het recht in eigen hand/ bek neemt! Mijn maag draait dan toch wel een keertje om. Blij dat er 3 "gezonde" konijntjes zijn, waarvan we denken dat dit wel goed zal blijven gaan, maar de geboortekaartjes hebben we toch wel van de deuren af gehaald. het is toch een zielig verhaal. Eerst eind van de week maar afwachten wat er gebeurt! En dan kunnen we alsnog actie ondernemen!

Zachte knuffels,

Geen opmerkingen: