22 augustus 2011

Dagje uit met collega's en... wat hebben we hard moeten werken!!!

Hoi Allemaal,

Normaal praat ik niet zo over mijn werk bij De VerkeersAcademie, maar na gister wil ik jullie er toch wat over vertellen. Normaal zijn we aan het werk en leiden we rij- instructeurs op! Dat is een leuke job, waar ik de administratie van in Zwolle doe. Maar goed, dat even ter zijde en jullie zullen denken, dat klopt niet met wat ik bij de foto's allemaal zie! Ik zal het je uitleggen. We hebben een rondje Oirschot gedaan, daar hebben we het Brabantse land mogen leren kennen. Leuk! Eerst een lekker bakske koffie, zoals ze dat daar zeggen, met een heerlijk broodje erbij. Aangezien we 3 vestigingen hebben is het altijd leuk om elkaar allemaal weer te spreken! En om half 1 werden we op de HUURFIETS gezet, dus een fiets met een houten zadel en het leken ook wel houten banden, stuur te laag, geen versnelling, een terugtraprem en ja, ja, ja, ik weet het, we zijn verwend met onze eigen fietsen. Om op deze fietsen zijn we "een rondje rijden" gestuurd, door de mooie omgeving van Oirschot! Dat was mooi, maar hard buffelen, de baas voorop en wij als trouwe volgelingen er achter aan. Maar door de warmte was het een flinke trip!! De meeste zijn dus rij-instructeurs en niet gewend aan het fietsen, sommige hun conditie is vrij laag, i.v.m. dat er veel gewerkt wordt en minder gesport..... maar we zijn (via een omweggetje) bij de boerderij gekomen, waar we moesten zijn. Een boerderij die 400 runderen helemaal in de wilde natuur heeft lopen! Deze lopen in de landschappen waardoor wij heen gefietst hebben. Deze natuur en de kuddes hebben we mogen aanschouwen met een ritje in golfkarretjes. Dat was heel erg leuk om te doen en om te zien. Er is zelfs door een van de kuddes een hertje opgenomen. Normaal zou een koe nooit een ander dier in de groep opnemen, maar dit hertje wordt ook helemaal beschermd door deze kudde.
Daarna weer terug op de fiets, een korter stukje gelukkig... op naar de Bierbrouwerij in Oirschot. Daar hebben we ook een rondleiding gehad. Leuke dingen gezien, vaten waar nog bier in gebrouwen werden, foto's met grote schuimkragen en ik weet al niet wat meer. Daarna lekker buiten op het terras kunnen genieten van allerlei heerlijkheden... van de runderen van de kuddes, de varkens die daar in de landerijen lopen, de biologisch geteelde aardappeltjes, scharreltomaatjes, en zelfs scharrelijs! ;-) Heerlijk!
Bij het afscheid werden we verblijd met een kistje met natuurlijk, biologische heerlijkheden! Tja... dan zet de baas je op je vrije dag nog aan het werk!!! Pfff!!! Dank je wel!
De aardappeltjes zijn geschild, de boontjes gepunt, de paprika en de prei zijn in blokjes gesneden en samen met wat ui en wortel in de diepvries gemaakt, de bietjes zijn gekookt en koelen nu af, de aardbeitjes zijn ontkroont en gesuikerd en wachten op een toetje voor vanavond, de sla is gewassen, klaar voor vanavond, , de tomaatjes zijn gewassen, om heerlijk van te snoepen, de spitskool is onder in de koelkast beland, want ja.... gezond is goed, maar alles in een keer is wat veel!
Maar we hebben nog meer gekregen... spierpijn (valt bij mij wel mee, maar sommige hebben er wel last van,
een pijnlijk achterste van het zadel,
grote bulten van de heerlijke prikkebeesten,
en dus het krat met overheerlijke groenten!.....
Maar het was een heerlijke dag! Ik heb genoten!

Groetjes,

2 opmerkingen:

LittleBe. zei

Waaaaauw deden ze zoiets bij ons ook maar eens een keer!!!! Leuke job heb jij :-) en al die groensels...heerlijk lekker ziet het eruit!
Liefs,

Marlies zei

Grappig je bent bij mij in de buurt op de fiets geweest!
Hoop dat je het leuk had in ons groene hart.

Groetjes Marlies