15 augustus 2011

Hoera, wij zijn Opa en Oma geworden....

Van 6 jonge konijntjes!!! Afgelopen vrijdag hebben we het hok nog verschoont en ik vond dit konijn wel erg veel losse haren in de nek hebben. Maar ja, ik heb nooit echt zelf konijnen gehad. Wij hadden er wel een, maar ik gaf er geloof ik niet veel om. En nu zouden we in de vakantie voor 6 weken lang op 4 konijnen op  school passen. ze zouden lekker op school, in hun eigen hok, huisje en stekkie blijven, zijn ze minder gestrest, volgens de meester. We hebben (eerlijk is eerlijk) een uitbraak gehad van twee konijnen, maar daar zat dit konijn niet bij. En vanmiddag nog vertelde een moeder die vorig jaar op de konijntjes heeft gepast dat het allemaal vrouwtjes waren, dus dat er niets kon gebeuren. Meester had mij verteld dat het 3 mannetjes en 1 vrouwtje was en weer een andere moeder vertelde dat het allemaal mannetjes waren. Maar goed, wij weten nu in ieder geval wel wie het vrouwtje is en dat was NIET, lees  het goed, NIET een van de uitgebroken konijnen!! maar ja, dan zie je nu wel wie wel het vrouwtje is!!! En wat een schatjes zijn ze! 6 roze, zachte gerimpelde wezentjes. We hebben wel meteen het internet erbij op nageslagen, wat te doen! Dus ze mogen wel bij de moeder in het hok blijven, voor 3 maanden. En dan is er nog niets aan de hand. We mogen de moeder bijvoeren, zoveel als ze wil. En vooral de nestjes heel af en toe controleren, niet meteen het hok schoonmaken en lekker laten waar ze zitten!
Indy en Robin zijn de Peetmoeder, Bente, vriendinnetje van Robin was een mee, toen we het nestje ontdekten, is Peettante en wij zijn gebombardeerd als Opa en Oma!!! Jawel! Nu nog namen bedenken! En de meester op de hoogte brengen en de andere oppasmoeder..... enne, enne, enne!!!
Tja, ik ga ene papiertje op de deur van de school, naar de ruimte van de konijnen maar een papier neerhangen dat er een nest in zit, anders komt iemand met de goede bedoelingen!!! En dat is natuurlijk heel jammer! Wij zullen er goed voor zorgen en zijn er suggesties voor namen.... wij horen graag van jullie!

Knuffelzachte groetjes,

1 opmerking:

LittleBe. zei

proficiat met de kroost!!!