28 mei 2011

Workshop Hooked Zpagetti!!! Geslaagd!!!!

                                     
                                     
                                     
                                     
                                      
                                      

Hoi Allemaal,

Ik was amper klaar met de voorbereidingen en daar kwam de auto al aan met 5 dames die even een heerlijk middagje wilden workshoppen! Ik heb mijn best gedaan om de dames met een kopje koffie en thee al snel aan het werk te krijgen. Ze hadden via de site van Hooked Zpagetti een bestelling doorgegeven wat ze wilden hebben en welke modelletjes tassen ze wilden maken. Dus ik heb voor hen de materialen besteld en na wat over en weer gemail zijn de volgende modelletjes gekozen; De Roma, De Ligure en De Milano. Allemaal stuk voor stuk toptasjes. Ik heb de dames vooraf gewaarschuwd dat het waarschijnlijk niet gaat lukken om een tas in 2,5 uur af te krijgen. En dat was maar goed ook, want her en der werd er nog wel wat uitgehaald. De Moeder had de mooie grijze garen uitgekozen. En dat vond Robin mijn jongste dochter het meest spannend. Wie zou van dit garen, welke tas maken! haha! Ze was erg nieuwsgierig en misschien had ze er stiekem wel even bij willen zijn. De oudste dochter had een mooie witte garen uitgekozen en de tas die daarbij hoort is de Ligure. Na het zien van dit model wil ik hem ook graag voor mezelf gaan maken. Ik vind het een erg leuk model!
We hebben het patroon van verschillende tassen her en der aan moeten passen, omdat de een wat losser en de ander wat vaster haakte. De schoondochter die het meest ver weg woonde die had de mooie mosgroene tas uitgekozen en zij had totaal geen moeite met meerderen, dat ging zo automatisch, dat we het erin hebben gelaten. Maar ik heb haar wel op haar "zwangere buik" (hart) gedrukt dat ze ook moest gaan minderen op de juiste manier en plaatsen om hem gelijkmatig te krijgen. Zij wilde graag wel een rozet erop, maar omdat de tijd te kort is om haar te laten zien hoe je een bloem kan haken heb ik haar het alternatief van de bloem laten zien. Dat zoiets ook mogelijk is.
En als laatste de jongste dochter, zij heeft het meest moeite met het haken, hoe houd ik de draad vast en hoe moet die steek. Heb je net een steek onder de knie, moet ik de volgende steek weer leren en het keren..... dat is lastig. Helaas werd het begin te lang en hebben we moeten uithalen, net zoals van de andere schoondochter, zij had moeite met het recht houden van het lapje en ging juist minderen. Eerst 22 steken en dan over naar 19, ergens is het mis gegaan, Dus ook voor haar, helaas even een stukje terug en uithalen.
Maar al met al kunnen de dames nu zelf verder en ik denk ook oprecht dat de meeste tasjes afkomen. Het her en der met de hulp man moeder helemaal goed komen. Ze hebben me beloofd dat ik de eindresultaten gemaild krijg, dus over een week of 4 zal ik ook jullie de resultaten laten zien ;-)
Dames, bedankt! Ik hoop dat jullie verder nog een fijne avond hebben gehad en dat jullie nog veel haak plezier zullen hebben, en dat de resultaten mooi zullen worden!

Groetjes,

1 opmerking:

Collie-Collie zei

Wow dat zijn nog eens haaknaalden zeg. Ik heb het wel eens op het blog van Marutska een werkstuk gezien, maar ik besef nu pas hoe dik het garen is... Zal wel lekker opschieten, hahaha.

Groetjes, Collie