8 mei 2011

Moederdag!!!


Tijdens deze vakantie mocht Robin een vriendinnetje vragen te logeren! En dat was natuurlijk TOP!!! Tamar en Robin samen. Dus ik plande een knutselding in voor Moederdag. konden ze mooi voor mij een workshop proefdraaien! Tja.... elk voordeel heb z'n nadeel.... maare.... was het wel een nadeel? Ik heb een paar weken terug deze workshop bedacht. De ketting had ik ergens gezien en toen dacht ik, leuk, maar ook voor kinderhanden? Het principe is juist goed voor kinderhanden, maar vanaf welke leeftijd? Ik heb toen Robin en Tamar de ketting laten zien op een foto en of ze dat leuk zouden vonden om voor Moederdag te maken? Nou de lippen van Tamar waren totaal op slot. Er werd helemaal niets gezegd! Zo leuk! En ja hoor, afgelopen vrijdag kwam Tamar met koffer en al bij ons aan. de koffer stond nog in de gang en ze vroeg al of we de ketting gingen maken. Ik had het er nog niet helemaal naar en vroeg of ze eerst de koffertje boven wilde uitpakken en haar bedje wilde zien. En toen eindelijk..... Het resultaat van twee 6 jarigen zien jullie op de bovenste twee foto's en hoe het gemaakt is zie je daaronder volgen. Eigenlijk zou het mooi zijn om dit met kralen te maken. Ik heb helaas geen mooie grote kralen kunnen vinden, dus ik heb het met wattenbolletjes gedaan. Maar die schuiven niet zo gemakkelijk door de stof heen, dus die werden er ook met een pollepel ingedrukt. Helemaal goed. Wat kraaltjes uitgezocht die de verbinding tussen de twee eindes vormden. En dan ook nog de rozet die erop gezet werd. Robin had geen zin er een zelf te maken, maar Tamar hanteerde zelf de draad en naald! Helemaal top! Maar toen moest het uiteindelijk ook nog ingepakt worden. Tamar vond het papiertje te klein waar het in moest, en dat ging Robin weer wat makkelijker af. Zo zie je maar weer, want de een makkelijker kan, lukt de ander ietsje minder, maar de beide resultaten waren helemaal top!
Ik ben zelf verder verwend met ene nieuw opzetstukje voor mijn ring. Mooi aqua en een mooi dubbelwandig theeglas. En 4 knutsels in totaal van de meiden, en brieven die ze zelf geschreven hebben! Mijn dag kon niet meer kapot!
De ketting die ik ook erg mooi vond, was helaas niet voor mij, maar voor Oma. Gelukkig vond oma hem ook erg mooi en ik kreeg van de mama van Tamar nog een berichtje dat zij hem ook super vond en ook de hele dag gedragen heeft!
Dus ene top workshop en een top Moederdag! Wat willen we nog meer?!

Lieve groetjes,

3 opmerkingen:

zomooizohip zei

Wat zijn ze leuk!

Collie-Collie zei

Wat een ontzettend mooi resultaat en een heel goed geslaagde proef-workshop, denk ik zo!

Misschien wil je dochter een andere keer nog een keer de ketting maken, maar dan voor jou??

Groetjes, Collie

Tuur zei

Wat gaaf en mooi!

en helemaal super voor meisje van 6 top gemaakt!