6 november 2010

1 gehad, gelukkig nog 5 te gaan ;-)
Voor vandaag zit het erop. En dan zullen sommige van mijn lieve trouwe lezers wel denken wat ik allemaal heb gedaan..... nou, ik niet zoveel, maar de juffen wel. Ik heb 6 juffen bij me thuis gehad vandaag (uit een serie van 6 zaterdagen) om hen te helpen in het werken met textiel, wat ze allemaal in de klas weer kunnen gebruiken om met de kinderen aan de slag te gaan. Juffen zijn meestal wel erg creatief en dat bleek vandaag ook wel weer. Sommige hadden al vaker gehaakt en anderen moesten echt van het begin af aan leren, maar de meeste hebben toch wel zo'n 2 of 3 (sommige zelfs meer) bloemetjes gehaakt. Ze hebben allemaal een bolletje en een haaknaald mee naar huis, zodat ze kunnen oefenen. We hebben er broches van gemaakt. En vlinders zijn er gehaakt. Tassen zijn erdoor opgevrolijkt en gepimpt!
 Er zijn kransen gemaakt tot zover dat het ging en ideetjes bedacht voor volgende werkstukken.We hebben elkaar geholpen met vilt, wol, haken en meer! De stofjes en combinaties zijn uitgezocht voor de memoborden die we de volgende keer zullen gaan maken. Daar heb ik nu al zin in!
Ik vond het helemaal super leuk en de reacties waren allemaal ook zo leuk en spontaan! Moe ben ik wel, maar erg voldaan. Zere voetjes heb ik wel, maar ach..... voor het goede doel zeg maar. Enne mijn naaihok, die moet morgen maar "opgeruimd" worden, tot zover dat lukt in mijn naaihok, hihihi.
Dames Juffen, heel erg bedankt voor deze dag, en lieve lezers er volgen in het voorjaar nog 5 van deze zaterdagen, dus als je niets wilt missen van wat we allemaal gaan maken, ik zal er iedere keer een verslagje van maken en dan kunnen jullie op de hoogte blijven!

Liefs,

3 opmerkingen:

Kids & Dolls zei

Hannie, leuk gedaan! Goede zet om handwerken op de bassischool te promoten!! En dat vlindertje wil ik ook wel eens haken!!
Groetjes Geriene

Terray zei

Wat goed werk heb je verricht Hannie. Niet alleen het plezier voor de juffen maar straks ook voor de basisschoolkindertjes.
Helemaal toppie wat je doet!

Lieve Groetjes
Tertia

Hennie zei

Hannie, wat creatief ben jij! Ik kom bij jou via het blog van Michaja. De Marie-claire kun je bij ons in de boekhandel bestellen. (Holten)
Succes met je creatieve werkzaamheden!
Groet, Hennie