31 januari 2010

Opdracht voor een boerenzakdoekentas!

Hoi hoi,

Ik heb voor Jennette van Goor van de forniturenkraam op de woensdag makt in Zwolle Zuid en de vrijdagmarkt in Zwolle Centrum, deze tas gemaakt. Ze had het idee voor gelegd en ik heb hem voor haar gemaakt. Dit om te laten zien wat je allemaal met verschillende matrialen kan. Ik heb voor deze tas 2 zakdoeken gebruikt, een stuk delftsblauwe stof voor de binnenkant, een lichtblauw lint over de klep en achterpand van de tas, borduurtje erop, kantje langs de klep, lint voor in de tas met een haakje om je portomonee en of sleutels aan vast te klikken, lintjes voor de broche. De broche heb ik gemaakt met de Jojomaker, hopelijk ook binnenkort te koop bij Jennette!
Ik heb de zakdoeken verstevigd met een speciaal versteviging. Het werkt super goed, het werkt net zoals vlieseliene! Heerlijk stevig!
En voor het hengsel heb ik een gborduurde band, van 4 cm breed, dubbel gestikt en afgewerkt. Een paar lintjes op de voorkant als versiering erbij, de naden aan de binnenkant heb ik afgewerkt met biasband. Het koste even wat tijd om het te bedenken en daarna om te maken, maar het eindresultaat vind ik zelf super! Ik ben er blij mee, en als jullie een boerenzakdoekentas zien hangen, dan is het de kraam van Jenette van Goor!
Als je wilt dat ik er ook een voor jou maak, mail me dan even, dan komen we er samen wel uit.

Liefs,

5 opmerkingen:

Collie-Collie zei

Wat een ontzettend leuke tas! Lekker vrolijk die zakdoeken!! Bridget is nu bezig met een tas, zo'n E-book patroon van de Burda. Maar het is nog even uitvissen hoe ik haar ga uitleggen hoe ze het moet naaien, beschrijving is niet in het Nederlands, want er moet een bodem in van karton. Dat is dus even kraak, kraak, kraak-werk bij mij in mijn bovenkamer, hahaha!!

Groetjes, Collie

Astrids Atelier zei

Briljant!!! Je hebt weer een leuk idee uitgewerkt, ze zal er heel blij mee zijn!

groetjes Astrid

Diana, zei

Gave tas, Hannie!! Leuke zakdoeken : ) en mooi gecombineerd met alle fournituren en borduurtjes!

Groetjes Diana

Mirella zei

heel mooi geworden!!!

PeTrA zei

Joh leuk zeg! Wat je met een zakdoek al niet kan doen ;)

groetjes.. Petra