19 augustus 2012

HAAKWORKSHOPS!


Kom gezellig een avondje leren haken. Haken is helemaal hip en heel erg leuk ook om te doen. Je gaat lekker op de bank een avondje haken. Kan je het nog niet, of nog net niet dat wat je zou willen, geef je dan nu op! En doe dat samen met een vriendin, collega, zus, (schoon)moeder of buurvrouw. Gezellig!
De eerste avond staat gepland op donderdag 20 september. Heb je interesse mail me dan!
Waaruit bestaat de workshop;
  • een mapje met daarin uitleg van steken en enkele makkelijke patronen
  • een haaknaald
  • 2 bolletjes garen
  • koffie, thee en andere geelligheid!

En dat maar voor € 18.00!

Data Haken (voor beginners)
Donderdag 20 september 20.00-22.00 uur, of
Vrijdag 21 september 20.00-22.00 uur, of
Vrijdag 5 oktober 20.00-22.00 uur, of
Donderdag 18 oktober 20.00-22.00 uur.
Zpagetti Haken;
Vrijdag morgen 28 september 9.00-11.30 uur
Zaterdag morgen 29 september 10.00-12.30 uur
Vrijdag 19 oktober 20.00-22.30 uur
Wat krijg je erbij;
De stekeninstructies, een grote bamboe haaknaald, één bol Zpagetti, een hengsel voor de tas, een patroon voor een tas, kopje koffie of thee met wat lekkers. (maak je geen tas en wel een poef of kussen, dan heb je twee bollen zpagetti)
Dit alles voor het bedrag van € 35. =
(voor de poef van 50 cm doorsnee heb je ruim een kilo(1,5 bol) Zpagetti nodig, voor een woonkussen 2 bollen!)
De data is altijd in overleg. Minimale deelname is 4 personen.

Groetjes,

TAARTEN VOOR SCHOOL!

Voor de vakantie kreeg ik de vraag van de onderbouwjuffen of ik een verjaardagstaart wilde maken die ze bij iedere verjaardag kunnen gebruiken! En dat is natuurlijk niet bij mij aan dovemansoren gevraagd! Tuuuurlijk!
Toen kwam de vraag... hoe... en waarmee... wel in mijn stijl!... wat is makkelijk..... wat is handig.... wat is mooi?????

En dit is het resultaat! Twee taarten met eenzelfde onderste, de rood witte. En daarop kan gewisseld worden met een jongens-taart en een meisjes-taart! Met een erg gaaf resultaat, al zeg ik het zelf!
De taartjes borduurtjes heb ik bij Der Stickbär gekocht, en ik ben er wild van! Super mooi vind ik ze!
En ik heb gehoord dat de juffen die de foto's op Facebook al gezien hebben hem ook erg mooi vinden!
Die geel paarse taart die heeft een vriendin van mij gemaakt, onder toeziend oog van mij. Zij is ook juf en wilde de andere juffen bij haar op school wel eens een poepie laten ruiken, haha!
En dat kan natuurlijk!
Ik ben tevreden en ik hoop dat er veel gezellige verjaardagen gevierd zullen worden in de onderbouw! veel plezier ervan juffen!

Liefs,

8 augustus 2012

Workshop in voorbereiding!


Alelreerst, sorry, sorry, sorry, ik had echt wel eerder van me kunnen laten horen, maar het is er niet van gekomen! Facebook en Twitter houd ik keurig bij, maar bloggen... dat heb ik nog niet uitgevonden om dat via mobiel te kunnen, helaas, anders had ik echt al wel vaker geblogd.
Maar ik heb wel genoeg om te laten zien!

Ik ga zaterdag 8 oktober naar Oldenbroek, naar het buurthuis om daar een workshop te begeleiden op de cultuur dag in Oldenbroek dus!
En daarvoor kan je je inschrijven. Hoe... dat kan bij het buurthuis zelf. Of mail mij voor meer informatie via de mailknop boven aan deze pagina.
Wat gaan we doen... we gaan met vilt werken. En dat is leuk, want je kan daar heel veel mee doen!
Ik ga je leren roosjes te maken. Deze roosjes kan je gebruiken als ringen, broches, haarknipjes, haarbeugels en meer... als je je creativiteit maar gebruikt. Wat is het mooiste ervan? DE KLEUREN, het verwerken, de snelheid, prettig materiaal, geen naaimachine nodig en het materiaal leeft een beetje...... Ik vind het super leuk! Hierboven zie je de ringen.

Dan zie je hier het haarknipje. en ik denk dat je zo ook wel de voorstelling van de broche en de haarbeugel kan maken!
En hier zie je enkele voorbeelden van de tasjes die we op de andere dagdeel gaan maken. Dus twee verschillende workshops op twee dagdelen!
Ook laat ik daar verschillende haakvoorbeelden zien, omdat er ook interesse is in de haakworkshops. Dus dat is ook mogelijk om je daarvoor op te geven. De data en de agenda komt binnenkort online!
Heb je de agenda gemist, laat het me dan even weten, dan kan ik je mailen!

tot (hopelijk) snel!
(ook al gaan wij nog wel vakantie vieren!)

Liefs,