27 september 2011

Workshop Sancho uiltjeknuffel

Dit uiltje is ook een optie om te gaan maken voor de workshop. Het is een FREEBOOK van Tonie, van fliegenpilzwerkstatt.blogspot.com. HELAAS IS HET FREEBOOK NIET MEER TE VERKRIJGEN!!!Deze kan je ook gaan gebruiken. Op haar site kan je het Freebook halen en dan kan je ook al een voorbereiding maken als je zin en tijd hebt. Dan maken we hem in de workshop af.
Ik kan je ook helpen met de ideetjes van je stofjes en het hoe en wat.
Wat je nodig hebt, is al je naaigerei, naaimachine, overtrekpapier, restjes vilt, restjes stof, maar vergeet ook de vulling niet!!! Anders kan je hem nog niet afmaken en dat is jammer.
Veel plezier met het kiezen van wat je zou willen maken!!!
Tot zaterdag, ik heb er zin in!
maar vandaag mogen we in Zwolle eerst shoppen op het stoffenspektakel in de IJsselhallen, is open tot 21.00 uur vanavond!

Groetjes,

25 september 2011

Workshop Sancho Knuffels maken!!!


Ik wil jullie graag voorstellen aan Stekeltje en Pinky!!! Jaaaa, een heerlijk stel! Pinky hebben Diana en ik afgelopen vrijdag in elkaar gezet en dat was heel gezellig. Pinky heb ik gisteren en vandaag gemaakt. En ook zij is super leuk geworden. Deze knuffels kan je voor kiezen om te gaan maken op de workshop op de Clubdag van Sancho, 1 oktober.
Ik heb de beschrijving en het idee van de Ariadne site; hier is de link en dan op bladzijde 50 staat hij momenteel. Maar denk erom, er komen natuurlijk weer iedere keer de meest toffe leuke handige spulletjes bij op de site, en dan verschuift de "aaiegel" zoals zij hem noemen weer.
Als je deze wilt maken, klik dan op "lees verder" en je krijgt de hele beschrijving, wat je nodig hebt en het patroon. Dit patroon moet je nog wel op ware grote natekenen. Maar dat moet de meeste wel lukken.
Je kunt hier ook heel goed fleece voor gebruiken. Ik heb restjes die ikzelf nog in de kast had liggen gebruikt. Het hartje bij Pinky op de buik heb ik er eerst op gestreken met dubbelzijdig plakvlies.
Werkt prima, fleece rekt namelijk altijd wel een beetje.
Maar dames die bij mij de workshop willen volgen. Dit is een redelijk bewerkelijke, maar ontzettend leuke en lieve knuffel! Als je deze wilt maken, kijk of je al vast wat van tevoren kan knippen of voorbereiden. Lukt dit niet, is het niet erg, maar zal de knuffelegel niet klaar mee naar huis gaan. Je kunt hem dan thuis natuurlijk verder af maken.
Waar ik nog voor gekozen heb is dat ik het oogje en het mondje met borduurgaren erop heb genaaid. Wil je dit ook, neem dan je borduur garen mee. Ook als je een beetje versteviging onderin wilt, zodat hij een beetje kan blijven staan, dan neem je een oude placemat mee, of een stukje hard plastic. Dat werkt prima!
Heb je nog vragen over deze knuffel, mail me dan, anders zie ik jullie op 1 oktober.
Voor alle anderen die deze knuffel ook willen maken en niet lid zijn van de vereniging; als je de beschrijving goed leest, kom je er zeker uit!!! Veel maakplezier!
Lieve groetjes,

23 september 2011

Vandaag trouwt Juf Elske met haar Twan!!!

En de kinderen hebben hiervoor heel hard gewerkt! Ze hebben een mooi picknickboek met allemaal lekkere recepten erin gemaakt. En de boven en onderbouw hebben een prachtig pick nick kleed gemaakt met allemaal hun naam erop. De meesters en juffen hebben ook een hele leuke dvd gemaakt met allemaal stukjes erop! Alle kinderen uit de middenbouw, de groepen waar juf Elske juf van is, hebben een vlaggetjes gemaakt. Sommige met een beetje hulp, andere helemaal alleen en wat zijn ze mooi geworden!!! Helemaal leuk! Ik weet zeker dat dit bij Juf Elske in de smaak valt!
En wat hebben de kinderen goed geoefend, ze mogen vanmiddag in de kerk zingen. Dus dat wordt heel gaaf. Ik geloof dat ik alle liedjes ook al ken, hahaha. En daarna hebben ze een receptie. Dus het wordt heel gezellig!

Maar ja... de klassemascotte Ollie! Die hoort er ook bij! Van de week hoorde ik dat Indy Ollie mee mag nemen naar de bruiloft, dus ja.. als de kinderen netjes gekleed gaan met stropdas, en nette kleren, dan moet Ollie ook heel netjes zijn. Gisteravond hebben we nog tot laat in de avond een hoge hoed voor hem gemaakt;
Daarna heeft hij ook een stropdas en snor gekregen!
En toen is hij gaan spelen, achter de PC, met de lego heeft vriendjes gemaakt met Roos, Bladie en Blacky, de knuffels van Indy.
En wat gebeurt er nu??? Is er misschien een beetje liefde??? Van een bruiloft komt een bruiloft wordt er wel eens gezegd, zou het waar zijn???? Is Ollie verliefd?????
Lieve Juf Elske en lieve Twan,

Wij wensen jullie een hele mooie dag! Met heel veel geluk samen voor de toekomst!
Geniet van al het moois wat er vandaag en de komende dagen op jullie afkomt!

Lieve groetjes, Indy, Robin, Bert en Hannie


19 september 2011

Indy was voor een middag de bruid!!!

De juf gaat vrijdag trouwen en dat moet natuurlijk van A tot Z gerepeteerd worden. Alleen de juf moet werken en de bruidegom ook, vandaar dat de juf maar oefent met de kinderen. 3 Bruidsparen waren er en ik mocht de fotograaf zijn! Ik vond het top!!! Ik heb genoten en de bruidsparen ook, dat heb ik wel gezien!
Groetjes,

40 en bijna 40 jaar! En 16 jaar vriendschap in een koekblik!!!


Lieve familie en vrienden,

Via deze weg wil ik jullie allemaal bedanken voor vele jaren vriendschap allemaal weer een keer bij elkaar op een feestje. Een geslaagd feestje wat ons betreft.
(voor diegene die hierboven niet behoren, maar wel nieuwsgierig zijn... Bert is in april 40 jaar geworden en ik wordt dat in december, alle reden dus voor een feestje vonden wij!) gezellig met familie, altijd goed en geslaagd als ze er allemaal weer bij kunnen en mogen zijn, dank jullie wel!
En de vrienden, van ver, van dichtbij, van nog dichterbij super dat jullie er waren, het deed ons erg goed! Wij hebben genoten en ik heb gehoord jullie ook! Fijn dat jullie er waren en we gaan dit zekers nog eens over doen.
En dan staat er ook nog in de titel 16 jaar vriendschap in een koekblik. Onze vriend Roy heeft deze vriendschap in een koekblik en met een geweldige lieve speech gestopt en verwoord. En het klopt allemaal wat erin zit. Ik ben van de rooibosthee, Bert van de pasta, ik van het ei, Roy van de peren, de vlaggetjes, parasolletjes en kaarsjes van alle feestjes die we met elkaar hebben gehad, van het plezier! munten voor de carnaval die Bert en Roy altijd samen vieren. De Senseo voor de koffie die Roy tot voor kort altijd bij ons kreeg..... en ja, daaromheen zoveel leuks! Top! En dit was dan nog maar een vriend, zo waren er gister veeeeeel meer!!! Wij zijn blij gaan slapen met de wens nog vele jaren met elkaar en van elkaar te mogen genieten!
Iedereen super bedankt!!!!

Liefs,
en BERT!

16 september 2011

PASPOPJES WORKSHOP SANCHO CLUBDAG!

Hoi Allemaal,

Dit zijn bustes uit een Tilda boek, Tilda's Sommerwelt. En ik heb er een eigen draai aan gegeven. leuke houders onder gemaakt. Deze wil ik graag nog even spuiten in een mooie lichte kleur. Je ziet hoe leuk ze kunnen worden als je ze pimpt met kantjes en bandjes en hangers, of kralen. Ze zullen heel sierlijk staan in de kamer, of op de vensterbank!
Ik heb ze gemaakt als voorbeeld voor de workshop die ik ga geven op de Clubdag voor clubleden van Vereniging Sancho.
Ik ga daar met een paar dames gezellig knuffels maken en deze torso's zijn daar ook een deel van!
Wat je hiervoor nodig hebt, als je deze workshop volgt en je zilt deze bustes maken is het volgende;
  • stof voor de huis, mag lichtbeige zijn, mag donkerbruin zijn, maar roze kan dus ook, of ecru. Dit het liefst in de katoenen, maar poppentricot is daar ook geschikt voor.
  • Stof voor het lijfje, een vrolijk kleurtje/ printje doet het altijd goed. Een bijpassend stofje voor eventueel een stoffen afwerking tussen het lijfje en het lichaam.
  • bijpassende bandjes, kantjes, kraaltjes, hangers roosjes.
  • Kralen voor erboven op.
  • fibberfil om het op te vullen
  • je reguliere naaispullen, waaronder je naaimachine, goede scharen, spelden, naainaalden en dergelijke.
  • En natuurlijk je goede humeur! Dan pas wordt het echt gewoon heel gezellig!
Ik hoop dat veel dames zich hebben aangemeld en dat we leuke dingen kunnen gaan maken!
Tot op de clubdag, maar kom zekers snel nog een keertje op mijn blog kijken, want ik ben de andere workshopvoorbeelden ook aan het voorbereiden!!!! Die worden ook helemaal leuk!

liefs,

BOERENZAKDOEKENSCHORT!

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik er al een tijdje tegen aan zat te hikken, maar ik ben  er dan toch aan begonnen in de vakantie. Dit schort voor Jenette van Goor, van de fourniturenkraam op de woensdagmarkt hier in Zwolle zuid en op de vrijdagmarkt in het centrum van Zwolle.
zij vroeg mij of ik een schort voor haar wilde maken. En dan gevoerd met theedoeken van de Zeeman. Mooi geblokt, fijne katoenen kwaliteit. Daar kan je lekker je handen aan afvegen. Eigenlijk wilde ze er graag ook zakken op, maar dat zag ik niet zitten, want ik wilde het motief van de zakdoek bewaren. Die is zo mooi! Maar goed, van de reststukjes kon ik toch mooi nog een zakje knippen wat precies o een plaats zou komen om er toch zakjes van te maken. Zien jullie ze? Het zijn er twee! Top gelukt dan toch? Ze wilde er geen poespas op, maar ik heb er toch een klein lintje op gemaakt en ook een klein borduurtje. Helemaal naar mijn stijl! hahaha! Sorry Jenette!
Hij waas bedoelt voor aan de kraam, maar goed, ik geloof dat hij nu ergens thuis hangt? Jenette heeft hem zelf maar in gebruik genomen!
Maar kan je zien, die tas, de BOERENZAKDOEKENTAS, de BOERENZAKDOEKENHARTJES en dat maakt dan toch wel een hele eigen stijl!
Ik vond hem uiteindelijk toch heel leuk om te maken! Jenette, veel plezier ervan!
groetjes,

14 september 2011

Naamkussen Rosan zeer geslaagd!

Hoi Hoi,

Hier heb ik weer een naamkussen mogen maken n.a.v. een geboortekaartje. Ikzelf ben helemaal tevreden. Ik hoop dat de gever en de ontvanger het ook leuk en geslaagd vinden!
Ik vind Rosan zo'n leuke naam, dat hebben we voor Indy als tweede naam. Omdat ons buurmeisje ook Rosan heet, vonden we het niet leuk om er ook voor te kiezen, maar als tweede naam is het natuurlijk helemaal niet erg.
Ik heb voor een eenvoudig blauw gekozen, zodat de kleuren rood en groen er mooi uitspringen. Bewust rustig gehouden en de achterkant, lieflijk met hartjes.
Rosan, ik wens je een heel mooi leven, veel geluk en gezondheid, maar vooral ook liefde samen met je zus en ouders!
Mariske, dank je wel voor je opdrachtje, ik ben er blij mee dat ik dit voor jou kan maken!

Lieve groetjes,

10 september 2011

Geslaage Vrijgezellen Workshop!

Hoi Allemaal,

Het was geweldig vandaag! Zij hebben genoten! En wij ook. Ik had mijn vriendin gevraagd of ze me wilde helpen met deze 10 dames die allemaal zijn gekomen voor het vrijgezellenfeestje voor deze bruid. Ik kan dat natuurlijk niet helemaal alleen.  We hebben het samen voorbereid, verschillende voorbeelden gemaakt en kijken hoe we het zouden aanpakken. We hebben een leuke give a way gemaakt voor ze, zodat ze thuis ook nog aan het werk kunnen!
Ze hebben corsages gemaakt. Leuke grote bloemen van stof en vilt, maar ook hele lieve kleine corsages. Mooie hartjes van wolvilt en ook heerlijk veel YoYo's. Leuk om te maken, niet moeilijk en groots resultaat! Top. Iedereen ging in ieder geval met een klare corsage naar huis.
En wat grappig was, er waren momenten dat het heel erg "gezellig" druk was, iedereen kletste door elkaar, maar er waren ook zeker momenten dat ze als muisjes aan het werk waren,z o geconcentreerd! Het was gezellig druk!
Dames bedankt! Ik wens de bruid in ieder geval een hele mooie dag, veel gezondheid en goeds voor de mooie jaren samen die zullen komen! En jullie dames ook allemaal een hele gezellige dag en ik hoop, zoals sommigen van jullie al zeiden, dat jullie inderdaad weer zullen komen voor andere workshop, of op welke manier dan ook!
Dank jullie wel!

Lieve groetjes,