19 februari 2011

Haken is hip!

Haken is hip!


Lijkt het je leuk om te leren haken? Meld je dan nu aan voor de haakworkshop voor beginners bij HAMAWI!

Neem je moeder, vriendin, buurvrouw, collega of zus mee. Dan leren jullie haken tijdens een kopje koffie of thee.

Je krijgt een starkerstpakket, bestaande uit een haaknaald, 2 bolletjes wol en een uitleg van de belangrijkste steken.

Dan ga ik je leren hoe je straks thuis de mooiste creaties zelf kan maken! Maar pas op hoor.... want voor je het weet ben je "HOOKED" !!!

De workshopdata waar je je nog voor op kan geven zijn de volgende:

04-03-2011 (9.30-11.30 uur)

18-03-2011 (9.30-11.30 uur)

01-04-2011 (9.30-11.30 uur)

Prijs: € 17.50

Locatie: Zwolle Zuid

Aanmelden kan je via hamawi@kpnmail.nl doen. Of je klikt op de mailknop op mijn blog

Ik hoop je op een van de ochtenden te zien!

Groetjes



Feestje van Frank!

Frank word 50! Jaja, dat is wat! Enne nou mogen wij allemaal vanavond op het feestje komen. Hij weet van geen feestje af hoor, hij staat nu te koukleumen met zijn zoon op Zandvoort ;-)!
Maar of hij 50 worden nu zo leuk vind???

Nu had ik van Judith van de website helpmijnmoederborduurt deze borduur gekregen en wat ben ik er blij mee dat hij op tijd klaar is!
Judith, bedankt voor zo'n mooi patroon maar weer! Je maakt ze super!

Enne Frank, nog vele jaren! We drinken er vanavond eentje op de komende 50 jaar erbij!
Groetjes,

14 februari 2011

Verjaardag van Robin gevierd voor Familie!



Zo, en daar was de taart op zondagmorgen! Robin vroeg nog wel even voor de zekerheid of de taart wel echt zou komen! ;-)
En ja hoor, daar kwam de auto van mijn collega de straat inrijden en Robin was blij en verlegen tegelijk! Het is een supertaart en mooi!!! Helemaal wat Robin wilde! Een mooie Hello Kittytaart, een Hello Kitty die danst en ook nog eens met mooie roosjes versierd was! Super! Langs de zijkant zaten allemaal hartjes en Robin heeft ze geloof ik allemaal zelf opgegeten.
Ze is helemaal verwent hoor. Alles vind ze mooi en leuk en speelt graag met de hamstertjes en brieven heeft ze ook al geschreven, eentje voor mama natuurlijk, maar ook eentje voor een vriend van ons die voor langere tijd in Amerika woont. Zo schattig. Nu is ze jurken aan het ontwerpen. En dat doet ze net als mama. Die heeft een jurk voor  de babyborn gemaakt, net zoals ik probeer ieder jaar te doen. Een zelfde soort jurk als de verjaardagsjurk. Eigenlijk zou ik dan een Spaanse jurk moeten maken, maar dat zag ik echt niet zitten op zo'n kort termijn. Maar de baby born heeft een mini elodie aan! Super gaaf! Er moet nog wel een klittebandje aan en een smal schouderbandje, maar hij is net als haar kerstjurk geworden. Zo mama (Robin als poppenmoeder) als baby (born) hahaha. Hij is wel erg leuk geworden en hij staat haar ook erg leuk ;-)
Zo, nu op naar een beetje rust.

Liefs,

9 februari 2011

Hiep hiep hoera, Robin 6 jaar!





En ja, van ons heeft ze dus de jurk met "hakken" gekregen. dat was toch wel het allermooiste cadeau ooit! Super toch! ;-)
Enne de Zhu Zhu pets, hamstertjes die "lopen" in een baan en bol. Dat is ook geweldig. Het is haar nieuwste huisdier! Hopen dat ze er goed voor zorgt. vanmorgen ook meteen op school trakteren natuurlijk. Op ijsjescakes. Helemaal goed. Zelfs juf had dit nog niet eerder gezien. En dat terwijl gisteren de meiden op naailes zeiden dat ze in Frankrijk overal te koop zijn ;-). Maar Robin vond het leuk om te helpen en om te trakteren, goed zo.
Vanmiddag meteen het kinderfeestje erachter aan. Robin had een Sjieke Dames High Tea Party!
Dus hadden we opa gevraagd of hij iets in elkaar wilde knutselen. En kijk een hoe super opa weer is geweest? 8 etagaires heeft hij in elkaar gezet en zilver gespoten. Helaas voor oma was dat verf spuiten niet zo'n succes, ze had het bijna twee dagen zeer benauwd in huis, nadat opa op zolder had gespoten. ;-( Sorry oma!
De meiden hebben de etagaires versiert, cakes versiert, chocolaatjes gemaakt, nagels gelakt, een dikke diamanten ring gekregen, make up opgedaan en ook nog gespeeld en patatjes gegeten! Het was een super leuke middag. En nu ben ik moe, maar ook voldaan, net als papa en Robin ;-). Op naar zondag als alle ooms, tantes, opa's en oma's en neefjes en nichtjes, vriendjes en vriendinnetjes komen. We kijken er nu al naar uit!

Liefs,

5 februari 2011

3x3 door 6!!!!

Tja en als je dit leest, dan ben je nog niet veel verder ;-) . Ik zal nader uitleg geven. Dit was dus dag 3 van de Juffenworkshop!!!
Daar staat de eerste 3 voor. De tweede 3 staat voor de 3 verschillende dingen die gemaakt zijn. Dit zijn namelijk nog een memobord, de dame in kwestie was vorige week ziek, dit was een 3 luik en een poef.
Ik zal het allemaal even beschrijven aan de hand van foto's, dat is leuker naar mijn idee en bovendien krijgen jullie een indruk hoe leuk de workshops zijn!
Iets wat ik even kwijt moet is dat ik toen ik vanavond in bad lag bij te komen mij door het hoofd schoot wat een moois er op zo'n dag voorbij komt!
En dat is;
Ze inspireren elkaar,
Ze stimuleren elkaar,
Ze helpen elkaar
maar manifesteren voor zichzelf!!! Gewelig toch! (en niet alleen dat ik dit bedacht heb, hihihi)
Project 1
Memobord;

Deze juf zegt dat ze moeite heeft met keuzes, maar hieruit blijkt dat ze zichzelf nog kan blijven verrassen! Want dit heeft ze zelf bedacht. En ook gemaakt. Ze zag er wel een beetje tegenop, maar hij is super mooi geworden. Hier en daar een kleine aanpassing, maar daardoor is het wel mooier geworden, al zeg ik het zelf. Leuk met hotfix opgepimpt, subtiel maar mooi. Eindresultaat een dikke 9!!! (10en geef ik bijna nooit, ik ben best wel streng als juf).




Deze juf heeft een drieluik gemaakt voor de baby in spe! De opdracht was een combinatie maken van verf en andere materialen. Kijk de meeste juffen kunnen tekenen, en schilderen, maar een combinatie van verschillende materialen is leuk en "vernieuwend". Het geeft een totaal ander beeld en is leuk om te maken. Ze heeft stof, en vilt gebruikt. En op het eierkoppie zit een echt ei, dat wil zeggen, de schaal van een ei! Ik moest wel snel nog een eitje koken, maar dat geeft niet. Dat bedoel ik nou, we zijn niet voor een gat te vangen en kunnen op die manier met verschillende materialen werken. We hebben vaak meer in huis dan dat we zelf weten;-) Ik vind het een super lief draakje. En een vilten variant komt ook op de deur van de babykamer, dus klaar is ze nog niet. Voor dit project ook een 9! Super geslaagd, waarvoor het bedoelt is. Dat is ook een kunst!



Juf 3 was geïnspireerd door een boek met in de hoofdrol een molletje. Leuk boek, met mooie tekeningen. Kijk maar naar de middelste foto. dat is een plaatje uit het boek. De bovenste foto is na gemaakt van deze foto. Ik wilde dat ik zo kon schilderen! Mooi hoor. En die eend, ik ben er meteen verliefd op geworden. Deze eend krijgt nog veertjes en het paard heeft een mooi harig vachtje op zijn lijf! Ook hier is met stof, verf, bont, rubber, watten en verf gewerkt. En ik ben positief over het resultaat. De kinderen in haar klas mogen blij zijn met deze juf, want oh, wat zal ze nu een mooi verhaal van dit boek kunnen vertellen! Ook hiervoor een dikke 9!!!
En dan nu project nummer 3;

De poef. Wat moet ik nu voor een poef maken en wat moet ik ermee? Dat was de vraag. Mijn doel voor de poef is het naaien op zich. De rechte stukken, maar ook de creativiteit van wat voor een stof en lint, ja of nee? Of misschien bolletjesband. Het combineren leer je hier mee en dan komt het erop aan. Juffen kunnen rekenen zou je zeggen, maar als je ene cirkel hebt, hoe bereken je dan de omtrek van je baan???? Euh, tja, moeilijk.... blijkt. Ja, het is hun vrije dag, ik weet het. Ik neem het ze ook niet kwalijk. Maar zo onderschatten ze het naaiwerk echt niet meer ;-) Doel bereikt. En wat gaan ze met de poef doen? Er komt een poef op een jongens kamer met als thema strand. Deze krijgt visjes op de rand. En die andere komt in PIP stijl die bij het memobord past die vorige week is gemaakt. En de andere gaat de huiskamer opfleuren met daarbij een mooi dienblad erop met waxinelichtjes, of misschien toch op de meiden kamer. Mogelijkheden te over. En tja... het doet me soms zeer, maar laten we reel zijn, het ruimt ook lekker mijn te grote voorraad op. Echt een UWYH project!!! En daarmee verdienen ze al een dikke 9! Alleen heb ik nog maar 1 poef af gezien. Dus de volgende keer dan zullen we de rest van de resultaten showen!
En de volgende keer zullen we een start maken met de tassen!!! Leuk! het worden grote tassen, waarschijnlijk de Big Shoppers van Farbenmix! Ik ben benieuwd in welke varianten ze komen!
Dames in ieder geval voor jullie inspiratie voor mij en de gezellige dag!!! Ik kan mijn lol op met mijn nieuwe ideetjes, ik mis alleen een beetje tijd ;0.

Groetjes,

4 februari 2011

De USB-BAG verkoop is begonnen!!!

De trouwe lezers die weten het waarschijnlijk nog wel! Voor anderen is hier het verhaal die voorafging!
Ik ben dus met een jong team van ondernemers aan de slag geweest om de productielijn voor het maken van USB-BAGS op te starten.professionele website! Ze zijn op de 4e plaats gekomen en mochten zich laten inschrijven bij de KvK! EN dat hebben ze gedaan, en ze hebben productie gemaakt! Heel mooi zijn ze geworden en ze zien er ook erg professioneel uit! Je kan het allemaal bekijken op hun zeer professionele website! En ik kan jullie verklappen dat ik nog steeds super trots op ze ben en ik gun het hen van harte dat het een super groot succes mag worden. Deze USB-BAG heeft zo allemaal voordelen. Je kan je USB stick in het hoesje laten zitten, zodat je altijd je eigen stick herkend. Er zit een ring aan waarmee je hem in je tas, of aan je sleutelbos kan klikken, zodat je hem nooit kwijt raakt. Je kan er zelfs je naam op kwijt, overal is aan gedacht! En ja ik heb er ook een gekozen! De zilveren, samen met ene vriendin van me, en die ga ik nu bestellen! Wie besteld er ook een??? (nee ik heb (nog) geen aandelen, maar wat niet is kan nog komen :))
Succes met de verkoop Team!

Groetjes,