27 april 2010

afscheid levert een geborduurde handdoek op!



Hoi,

Vandaag hebben we helaas afscheid moeten nemen van een van de leidsters van de BSO. De kids, maar ook wij als ouders zullen haar erg gaan missen! Wij wensen haar heel veel geluk in het vinden van een leuke en passende functie voor haar. Het komt echt goed, en er zal echt iets leuks op haar pad komen. Robin heeft de kleuren van de bloem bedacht en Indy vond het groen wel bij haar passen. Het is een geborduurde handdoek met haar naam.  Meiden dat hebben jullie leuk uitgezocht!

Liefs,

Zomerliefderokje van Farbenmix


Hoi Allemaal,

Ik heb dit rokje voor Robin gemaakt. Dit was de stof die ze als eerste aanwees die ze graag voor een rokje wilde hebben, toen ik de buit liet zien van de stoffenspektakel in de IJsselhallen!
Haha en belofte maakt schuld! En dus vandaar dit resultaat. Ik de boord heb ik rood tricot gebruikt en op het middelste voorpand (rokje bestaat uit 6 panden) heb ik dit mooie lintje genaaid. Het is van de markt, ook als nieuwe lintjes meegenomen. Ik vond dit een leuke combi, het lintje met de roosjes en de hartjesstof. Al valt het lintje niet echt super goed op.
De legging is van de HEMA, ook altijd goed. Wit shirtje erop en rood bloesje of jeansjasje en het setje is helemaal goed gelukt! Robin was tevreden. Indy wil hetzelfde rokje in aardbeitjesstof (die van het geboorttekussen van Fleur), dus daar ga ik nog voor deze zomer!

Ik had nog een klein stukje stof over en ook een stukje van het lintje en aangezien ik vanalles nu voor Indy haar nieuwe kamer verzin, is dit canvas schilderijtje dus nu als voorbeeld en voor Robin! Ze kan hem straks leuk op haar boekenplank zetten, of anders toch aan een spijker hangen. Even kijken waar haar wens naar uitgaat ;-).

Liefs,

24 april 2010

Kraam cadeautjes


Hoi Allemaal,

Ik heb net weer twee kraamcadeautjes af.
Zo heb ik dit geboortekussen voor het babyzusje van een vriendinnetje van Indy gemaakt. De meiden hebben de stof uitgezocht en Robin de bandjes.  Er zijn heel wat stofjes en bandjes uit de kast gehaald om dit gewenste resultaat te geven! Maar zelfs ik vind hem mooi van stof combi, dus goed gedaan meiden! We hopen hem snel even langs te brengen.
En de onderste foto laat de voorkant van een badjeasje zien. Hij is weer voor Niene, leuk hoor, zo voor een baby al heel veel te maken! Het patroontje heb ik een hele tijd geleden bij "Help mijn moeder borduurd" aangevraagd. Ik vind hem super leuk geworden! En dan die naam er zo bij, maakt het een heel persoonlijk cadeautje!
Moeders, ik wens jullie een hele fijne periode, vaders ook natuurlijk! En de grote zussen laat jullie ook maar lekker verwennen zo met alle visite en aandacht!
En Fleur en Niene, ik wens al het goeds voor jullie!

Liefs,

Nieuwe bandjes en kantjes voor de markt!


Hoi,

Ik heb de nieuwste bandjes en kantjes mogen verwerken voor een modelletje voor aan de markt kraam. Ik vind de bandjes zo leuk. Ik denk dat als ik de tijd kan vinden ook nog een topje in grotere maat voor mijn meiden mag komen. Ik heb de Spagetti top van Farbenmix gebruikt. Een heerlijk simpel modelletje, maar met deze bandjes en kantjes heb je ook geen bijzonder model nodig.
De roezel langs de hals is elastisch en rekt mee. De schouderbandjes in dat leuke ruitje ook.
Ik heb van een ander bandje een roosje gebruikt om als broche te kunnen dienen. (wel vastgestikt hoor).
En ik had een restje over van een schouderbandje en die heb ik weer als lintje onder aan de boord gebruikt.
Op het blauwe exemplaar heb ik lintjes en een leuke geruite knoop als corage gebruikt. Zo kan je zien wat je er allemaal mee kan doen.
Ik had van de week ook een klant aan de kraam (af en toe help ik ze uit de brand bij drukte en zo) en die mevrouw had een enorm leuke rok mee. Er zat een scheur verticaal op het voorpand, zeg maar over het bovenbeen. En ze had het over reparatiedoek erachter en zo, maar ik gaf de oplossing erbij, naast de reparatiedoek aan de achterkant op de voorkant een mooi satijnlint verticaal over de scheur heen te naaien dan ik hij ook echt uit het zicht. En zo pimp je de rok nog meer op en de scheur is verdwenen!!! En de rok kan als nieuw gedragen blijven worden! De mevrouw was helemaal gelukkig! En dat is nu het mooie aan dit vak. Je eigen enthousiastme aan anderen overbrengen, daar voel ik me helemaal super bij!

Liefs,

17 april 2010

Disney on Ice

We hadden een "verdeelde" dag. Indy mocht in Zwartsluis dus afzwemmen en Robin is met mij en een vriendinnetje met haar moeder mee naar Utrecht geweest. Daar speelde Disney Prinsess on Ice! Het was al een hele belevenis om met de trein naar Utrecht te gaan.  (die overigens vol zat met prinsessen en hun moeders). De dames mochten verkleed en dat deden ze ook, T. was een prachtige roze prinses en Robin was een echte blonde sneeuwwitje! Dit setje heb ik voor Indy gemaakt toen ze 3 jaar was en ze had een kabouterfeest op het inderdagverblijf. En bij kabouters hoort ook een sneeuwwitje had ik toen bedacht. En nu kan hij gewoon nog een keer. Dit zijn een van de kledingstukken waarvan ik straks met pijn in mijn hart afscheid neem als het niet meer past.

Maar goed.... het was een heel groot feest! Wat een tribunes en wat hoog! Maar wat zaten we mooi en wat konden we alles goed zien!
Tinkelbel maakte alle sprookjes tot leven en Micky, Minnie en Goofy kletsen alles aan elkaar. En ze hebben de echte stemmen van Mickey's Clubhuis en de films zoveel mogelijk gebruikt! Als prinsessen waren er Jasmine, Ariƫl, Sneeuwwitje, Assepoester, Belle, Mulan en Doornroosje. Allemaal met prins. Gelukkig waren er niet zoveel boze heksen, maar een draak was niet erg, dat kon nog net volgens Robin.
De dames waren helemaal blij met hun doos met popcorn, natuurlijk ook een voor Indy meegenomen. Het was een mooie voorstelling. En nu ligt ons Sneewwitje als een prinses zo heerlijk te slapen!

Liefs,

En dit keer is het voor C!!!!


Ja ze is klaar!!!! Indy heeft haar C diploma voor zelfredzaam zwemmen gekregen! Helemaal blij was ze! Papa en Opa waren mee, want mama was met Robin naar Disney prinsessen on ice. Ik heb Indy wel 10 keer gevraagd of ze echt niet mee naar Utrecht wilde, maar nee, deze stoere meid wilde afzwemmen en daar heeft ze helemaal gelijk in!
Wel was er een kleine complicatie, ze heeeft met een middenoorontsteking afgezwommen. Geen enkel probleem, zolang ze maar geen gaatje in haar trommelvlies had of een loopoor had. Gelukkig zijn we woensdag al met een kuur begonnen. En Indy, die gaat door met zwemmen, ze gaat nu naar de echte vereniging! En daar heeft ze veel in in, want ze wil wedstrijdzwemmer worden! De beste van de wereld!
Meid mama is trots op je!

Liefs,

Boerenzakdoekentas 2


Hoi Allemaal,

Mag ik jullie voorstellen......BOERENZAKDOEKENTAS 2!
Deze heb ik in een kleiner formaat gemaakt. Het is een leuke tas geworden met mooie details, zoals een rode zakdoek als binnenvakje, het koordje met sleutelhanger in de tas voor de sleutels of portomoneehouder, extra assoires zoals een borduurtje, lintje kantje en rozet!
De rozet is los en kan ook elders opgespeld worden. Hij is helemaal in stijl.
Ik heb hem gemaakt voor Jennette van Goor van de markt. Zij staat altijd met de fournituren op de woensdagmarkt bij ons in Zwolle Zuid! Alles komt ook uit haar kraam. Ze was er erg blij mee toen ik hem haar afgelopen woensdag heb gebracht. Veel plezier ervan!

Groetjes,

9 april 2010

Nieuwe uitstraling van mijn blog!

Hoi,

Deze nieuwe uitstraling heeft alles te maken met iets nieuws wat ik aan het ontwikkelen ben! Ik ben er nog even druk mee, maar zeer binnenkort zullen jullie ervan op de hoogte gebracht worden!

Liefs,

memobord voor Indy



Hoi,

Indy krijgt binnenkort haar nieuwe kamer en die wordt dus paars en wit en lila en roze en zilver, pfffff! maar goed, leuk dus. En helemaal leuk als ze zelf haar eigen dingetjes en kaartjes die ze krijgt op te hangen op dit leuke memobord!
Hij kan op twee manieren opgehangen worden. Dat is straks kijken wat het mooiste is!
Ook dit memobord kan gemaakt worden voor een volwassen workshop, voor kinderen is het nog een beetje te lastig om in een groep te maken. Natuurlijk maak ik ze wel in opdracht voor je. Je kan dan op de knop e~mail klikken en dan geef je een berichtje. Ik zal zo spoedig mogelijk reageren!

Groetjes,

Zomerkrans- workshopvoorbeeld

Hoi,

Ik heb deze zomerkrans gemaakt als voorbeeld voor een workshop idee. Ik ga workshops geven voor (kinder)feestjes en op scholen. En dit is een idee geweest: Je kan verschillende thema´s kiezen en zo heb je iets voor moederdag, of voor pasen, of de seizoenen. Ook kan je natuurlijk een zomerkrans maken zoals ik heb gedaan! Heerlijke kleuren in combinatie en het is leuk om te maken, je kan voor verschillende versieringen kiezen.
De kransen van de meiden is nog niet helemaal af, maar zodra die klaar zijn zla ik ze ook plaatsen, maar de meiden hebben het te druk met buiten spelen!

Groetjes,

give a way van Applicatie en Zo.


Hoi,

Ik kwam op de site van Applicatie en Zo en zag zo de Give Away actie! Ze is hier; http://www.applicatie-en-zo.nl/ te vinden! Zo heb ik het verjaardagshirt van Indy met een applicatie van haar versiert!
Wie wil nou niet zo'n give a way winnen!

Groetjes,

Nog twee lakentjes,

Hoi,

En dan heb ik nog twee lakentjes gemaakt!

Groetjes,

Hoera, Niene is geboren!


Hoi Allemaal,

Gisteren is Niene geboren, dochter van Bouwiena van deze heerlijke blog; http://zomooizohip.blogspot.com/
En voor haar heb ik in opdracht deze lakentjes gemaakt. Op de foto op haar blog ligt de keine Niene onedr mijn lakentje en een door Bouwiena zelf gepimpte omslagdoek!
Het zijn wiege- en ledikantlakentjes met haar naam erop. Lief en Nienezij de woorden die ik gebruikt heb. Heerlijk om te doen en heerlijk om zo met een zwangerschap mee te mogen leven! Heel bijzonder. Ook heb ik de naam op vlaggetjes geborduurd en die vlaggetjes heeft Bouwiena zelf in elkaar gezet. Dat is handig, omdat ze zelf ook goed kan naaien en dus heb ik alleen de letters geborduurd.
De onderste twee foto's zijn van een kussenhoes. Dit is van het geboortekussen voor Niene. Alles heeft Bouwiena zelf geregiseerd van stof en kleuren en het eindresultaat mag er zijn!
Niene, ik wens jou heel veel geluk en liefde!
Bouwien, je lief en Lisa, ook heel geluk en geniet van de mooie "roze" wolk!

Liefs,

3 april 2010

Fijne Paasdagen!


Hoi Allemaal,

Deze haasjes heb ik gemaakt van een patroon incl stof en toebehoren die ik op de stoffenbeurs heb gekocht! Ze zien er zo schattig uit en ik ben blij dat ze nog net op tijd af zijn!

Voor iedereen hele fijne paasdagen en geniet ervan!

Liefs,